Jongerencoaching

Ik ga heel graag met jouw/jullie jongere aan de slag!  Een steuntje in de rug geven. Zodat zijn leven weer lichter en plezieriger wordt. Dat de jongere weer doet wat hij te doen heeft, namelijk: genieten!

 

Samen werken we aan:

 • Meer zelfvertrouwen,
 • je makkelijker kunnen uiten,
 • beter kunnen omgaan met veranderingen,
 • je grenzen stellen
 • hoe om te gaan met angst om te falen
 • de behoefte aan autonomie/omgaan met je ouders
 • omgaan met gevoelens van boosheid en stress
 • blije gedachten maken

Dat doen we met toffe werkvormen, op creatieve manieren en via ontspannings- en krachtoefeningen. Verder maak ik gebruik van mindfulness en muziek. Ik werk intuïtief, invoelend, speels en creatief. Ik kan goed luisteren en hou van een gekkigheidje op zijn tijd.

Samen een coachingstraject in gaan zie ik als een ontdekkingsreis. Wat past de jongere? Wat zijn zijn specifieke kwaliteiten, zijn kracht, wat helpt hem weer met plezier in het leven te staan?

Ook als ouder heb je een belangrijke rol in het traject. Wat heb jíj nodig om weer in contact te komen met jouw kind? Ik zie het als volgt:

Het gezin bestaat uit één geheel. Een ieder heeft hier zijn eigen rol in. Hoe is de interactie? Wat als het niet lekker loopt? Tijdens het traject gaan wij: de jongere, ouder en de coach een (tijdelijke) driehoeksverhouding aan. ik help jullie graag inzichten te krijgen hoe dingen ook anders kunnen.

Wat heb jij als ouder nodig? Handvatten om anders met bepaald gedrag van jouw kind om te gaan?
Of, heb je zelf nog wat ‘innerlijk werk’ te verzetten?

Wat het ook is, ik help je er graag mee. Omdat een ieder zijn eigen stukje heeft te doen. Dan kunnen jullie samen weer een pracht van een geheel vormen. Fijn contact, een gezin, harmonie.

In een ouder-coachingsgesprek gaan we ont-dekken wat jij mag leren uit de situatie met jouw kind. Ik geef je, als je daar behoefte aan hebt, handvatten om anders met het gedrag om te gaan. Ook zet ik mijn vaardigheden als spiegelcoach in.

Het één kan niet zonder het ander.

Ik vind het fantastisch tijdelijk een stukje met jouw kind en jullie gezin mee te lopen. Daarna mag ik jullie in vertrouwen weer los laten.

Gaan jullie mee op ontdekkingsreis?
Neem contact met me op!

Dit traject bestaat uit

 • 5 – 8 sessies met de jongere
 • 1 op 1 gesprek met de (beide) ouder(s)
 • Tussentijdse evaluatie
 • Eindevaluatie

 

Duur en prijs

Hoe het werkt

Kinder/jongerencoaching is laagdrempelig, praktisch en kortdurend. Over het algemeen zijn zo’n 5 – 8 sessies nodig om weer lekker door te gaan. Ik werk oplossingsgericht.

Tijdens een gesprek maken we kennis met elkaar. Even kijken, horen, proeven en voelen of wij de juiste mensen zijn voor elkaar. Die mensen zijn de jongere, één of beide ouders en ik.

Als we besluiten met elkaar in zee te gaan volgt het intake-gesprek bij mij in de praktijkruimte. Hierbij komt van alles aan bod van geboorte, basisschool tot nu. Aan de jongere de keuze hierbij aanwezig te zijn.

De intake zal zo’n 1 a 1,5 uur duren. De jongere vertelt wat hij wil bereiken net als zijn ouders. Het doel wordt uiteindelijk bepaalt door de jongere zelf. Het doel waar wij aan gaan werken. De sessies duren zo’n 60 minuten.

Kosten

Kennismaking (20 minuten) – gratis

Intake (1 a 1,5 uur) – €65

Sessie jongere (ca. 1 uur) – €55

Sessie ouder (ca. 1 uur) – €60

Spiegelgesprek ouder – €60

Om HULP vragen is DAPPER!

– Paula Neefjes – 

 

Ervaringen

In de opleidingen heb ik Paula ervaren als enthousiast, open, integer, nieuwsgierig en behulpzaam. In mijn beleving zijn dit krachtige kwaliteiten voor een kinder- en spiegelcoach! Ik wens iedereen, die met haar in contact komt, haar betrokkenheid toe en dat dit mag leiden tot groei en ontwikkeling.  

Margrete Stoute-Boots

Docent en trainer KIK opleidingen

Ik vond het fijn bij jou omdat we wel een beetje een band hadden, daardoor kreeg ik ook vertrouwen om dingen te vertellen.

Wat ik geleerd heb is dat ik vertrouwen in mezelf moet hebben, ik heb geleerd vragen te stellen. Ik weet nu ook vaker te praten tegen mensen die ik niet echt goed ken.

Ik vind het erg fijn om door jou te worden geholpen en ik denk dat het voor anderen ook fijn zal zijn.

Anne

13 jaar

Ik wil jou erg bedanken voor je gesprekken met Anne en je geduld en hoe jij bent.

Anne zal altijd het rustige meisje blijven die zij is, maar we zien ook hoe zij langzaam uit haar schulp kruipt.

Ook bedankt namens mijn man en natuurlijk Anne zelf.

Moeder Anne

Laten we samen op pad gaan!  

Op naar: 

Weten wat jouw kwaliteiten zijn 
Blije gedachten! 
Op een fijne manier je grenzen aangeven 
Weten dat je goed genoeg bent 
Meer zelfvertrouwen 
Een gezonde relatie tussen ouder en jongere  

Stap voor stap… Zetten jullie de eerste?!