Over mij

Ik ben Paula Neefjes. Met mijn man woon ik in Heerhugowaard.  

In 2020 slaagde ik voor de opleiding tot kindercoach. Hierin kreeg ik naast vele handvatten het inzicht dat er onder lastig gedrag (bijna) altijd een goede reden zit. Zelfs een kwaliteit. Dit gaf mij bevestiging in wat ik altijd al vermoedde. Lastig of zorgelijk gedrag is er niet zomaar; het heeft een reden!  

Mijn passie om kinderen te helpen in voor hun moeilijke tijden werd aangewakkerd. Ook mijn eigen jeugd mocht ik onder de loep nemen. Het bleek dat mijn moeilijkste kindertijd rond mijn dertien- en veertiende jaar plaatsvond. Wat had het fijn geweest als ik op die leeftijd zélf een coach had gehad!  

En wat fijn is het dat ik dat nu kan zijn. Jongeren een steuntje in de rug kan geven zoals ik dat zelf graag zou hebben gehad. Iemand die er neutraal in staat, niet oordeelt, je de ruimte geeft om je verhaal te doen.   

Kinderen coachen doe ik al mijn hele leven. Het beste uit het kind halen door het kind zélf. Want de oplossing zit dichtbij; in jezelf! Motiveren, stimuleren, een stapje terug doen, falen en weer opstaan. Ik vind het fantastisch om mee te mogen maken hoe jongeren zich gaandeweg ontwikkelen. Stapjes zetten om hun doel te bereiken.  

Mijn ervaring met kinderen loopt van turnvereniging naar Jeugdwerk, als oppas/au-pair naar een eigen schminkbedrijf. Een aantal jaren heb ik jongeren mogen begeleiden bij hun vakantiewerk in een bollenbedrijf. Zo’n 60 in aantal rond de 13/14 jaar. Daar kon ik dus ruimschoots mijn hart mee ophalen!  

Waarom doe ik wat ik doe?  

Ik geloof erin dat als je op tijd een stevig fundament aanlegt het makkelijker is de stormen van het leven te doorstaan. Ook al wil je als ouder het beste voor je kind soms is het moeilijk je kind dat te geven wat het nodig heeft. En daar kom ik in beeld! Ik heb in mijn leven het nodige meegemaakt. Inmiddels weet ik: overal is een oplossing voor! Ik wil kinderen helpen zoals anderen mij geholpen hebben en mijn voorbeelden zijn geweest. Samen gaan we ervoor!

Overal is een oplossing voor!

– Paula Neefjes-

Verder word ik ontzettend blij van:  

  • Tonychocolonely chocolade…😊  
  • Crea-bea-dingen  
  • Buiten zijn in de natuur  
  • Lekker uit eten met mijn man  
  • Yoga  
  • Mijn nichtjes en neefjes  
  • Tijdschriften als FLOW en Happinez  

Laten we samen op pad gaan!  

Op naar: 

Weten wat jouw kwaliteiten zijn 
Blije gedachten! 
Op een fijne manier je grenzen aangeven 
Weten dat je goed genoeg bent 
Meer zelfvertrouwen 
Een gezonde relatie tussen ouder en jongere  

Stap voor stap… Zetten jullie de eerste?!