Spiegelcoaching

Naast kinder/jongerencoach werk ik ook als spiegelcoach. Spiegelen is het verhaal van het topje en de ijsberg. Het bewuste versus het onbewuste. Spiegelen is wat je ziet en hoort ben je zelf.

Ben jij bereid om in de spiegel te kijken en te leren van jouw jongere? Wat hij je te vertellen heeft met zijn gedrag? Ik zal je zeggen, het is een uitdaging en soms best confronterend. Wat het je brengt? Een stuk groei van jezelf en weer contact met je kind zonder dat er iets in de weg staat. Hoe mooi is dat?! Jouw kind heeft je iets te vertellen. Sta je er voor open om dat verhaal te horen en te zien?

Een voorbeeld:
Dirk (3) zit op de grond, armen over elkaar met een boos gezicht te kijken. Kort daarvoor wilde hij op de tokkelbaan. Een paar grote jongens waren daar bezig en Dirk was nog niet aan de beurt. Dirk is drie en wilde nú op de tokkelbaan maar de jongens zeiden:’ Nee’. Zijn moeder ziet hem zitten en haar gedachten over hem zijn: ‘jeetje, wat zit die te mokken. Wat is hij snel teleurgesteld’. Omdat haar dat al een paar keer was opgevallen gaat ze er mee aan de slag. Hé, wat voor spiegel houdt mijn zoon mij voor? Ze kan niet anders dan concluderen dat het zij zelf was die ze daar zag. Ze kan enorm lopen mokken en voelt zich snel teleurgesteld. Iets voor haar om aan te werken. En zo zit Dirks taak erop. Hij heeft het laten zien en kan weer in zijn kracht gaan staan.

Onze kinderen kennen ons als geen ander

Ons bewuste én onbewuste. Vooral jongeren weten haarfijn de gevoelige plekken in jou als ouder te beroeren. Blinde vlekken zichtbaar te maken. Zóo irritant… En zóo leerzaam. Zeg ik😊. Je mag je eigen blinde vlekken onder de loep nemen en ervaren wat jij als volwassene nodig heb. Zodat jij jezelf dát kunt geven waar jij behoefte aan hebt.

Ik gun het je om het lastig of zorgelijk gedrag van je kind anders te gaan ervaren namelijk dat jij er zélf van mag gaan leren en groeien.
Ik ben heel enthousiast over dit fenomeen omdat ik er zelf al zo veel van geleerd heb en het altijd en overal toepasbaar is.

Dit traject bestaat uit

  • Twee spiegelgesprekken. Meer indien gewenst.

  • Eerste gesprek. Ik stel je spiegel-vragen. Deze werk ik uit na ons gesprek.

  • Tweede gesprek. We gaan in gesprek over welke spiegels er zichtbaar zijn. We bespreken waar jouw wensen en behoeften liggen. Als er na dit gesprek nog meer nodig is dan gaan we ermee verder.

Duur en prijs

Hoe het werkt

Kinder/jongerencoaching is laagdrempelig, praktisch en kortdurend. Over het algemeen zijn zo’n 5 – 8 sessies nodig om weer lekker door te gaan. Ik werk oplossingsgericht.

Tijdens een gesprek maken we kennis met elkaar. Even kijken, horen, proeven en voelen of wij de juiste mensen zijn voor elkaar. Die mensen zijn de jongere, één of beide ouders en ik.

Als we besluiten met elkaar in zee te gaan volgt het intake-gesprek bij mij in de praktijkruimte. Hierbij komt van alles aan bod van geboorte, basisschool tot nu. Aan de jongere de keuze hierbij aanwezig te zijn.

De intake zal zo’n 1 a 1,5 uur duren. De jongere vertelt wat hij wil bereiken net als zijn ouders. Het doel wordt uiteindelijk bepaalt door de jongere zelf. Het doel waar wij aan gaan werken. De sessies duren zo’n 60 minuten.

Kosten

Kennismaking (20 minuten) – gratis

Intake (1 a 1,5 uur) – €65

Sessie jongere (ca. 1 uur) – €55

Sessie ouder (ca. 1 uur) – €60

Spiegelgesprek ouder – €60

‘Ik ben niet lui. Ik ben gewoon heel erg gemotiveerd om niks te doen.’

– Puberquote –

Ervaringen

In de opleidingen heb ik Paula ervaren als enthousiast, open, integer, nieuwsgierig en behulpzaam. In mijn beleving zijn dit krachtige kwaliteiten voor een kinder- en spiegelcoach! Ik wens iedereen, die met haar in contact komt, haar betrokkenheid toe en dat dit mag leiden tot groei en ontwikkeling.  

Margrete Stoute-Boots

Docent en trainer KIK opleidingen

Ik vond het fijn bij jou omdat we wel een beetje een band hadden, daardoor kreeg ik ook vertrouwen om dingen te vertellen.

Wat ik geleerd heb is dat ik vertrouwen in mezelf moet hebben, ik heb geleerd vragen te stellen. Ik weet nu ook vaker te praten tegen mensen die ik niet echt goed ken.

Ik vind het erg fijn om door jou te worden geholpen en ik denk dat het voor anderen ook fijn zal zijn.

Anne

13 jaar

Ik wil jou erg bedanken voor je gesprekken met Anne en je geduld en hoe jij bent.

Anne zal altijd het rustige meisje blijven die zij is, maar we zien ook hoe zij langzaam uit haar schulp kruipt.

Ook bedankt namens mijn man en natuurlijk Anne zelf.

Moeder Anne

Laten we samen op pad gaan!  

Op naar: 

Weten wat jouw kwaliteiten zijn 
Blije gedachten! 
Op een fijne manier je grenzen aangeven 
Weten dat je goed genoeg bent 
Meer zelfvertrouwen 
Een gezonde relatie tussen ouder en jongere  

Stap voor stap… Zetten jullie de eerste?!